KISKORÚAK VÉDELMÉBEN

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: 2020 márciusában elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló, szótárszerkezetben felépülő információs oldala.

Ezen keresztül a hatóság Internet Hotline jogsegélyszolgálatának munkatársai tájékoztatják, tanácsokkal segítik és beszélgetésre biztatják a szülőket és gyerekeket az online közegről.

Az NMHH oldala arra vállalkozik, hogy néhány bekezdésnyi szócikkben lefordítsa és röviden megmagyarázza a szülők generációinak azt a digitális világot, amelyben a gyermekeik látszólag magabiztosan közlekednek. Megmutatja a veszélyeket, a kockázatokat, de azt is, miben és miért lelik örömüket a gyerekek az online világban, emellett eszközöket javasol az elsődleges netbiztonsághoz a családban, valamint tanácsokat ad a tudatos döntésekhez bonyolult online szituációkban.

Az algoritmustól a tényellenőrzésig sok területet feldolgoz az oldal, de a legfőbb célja a témaválasztásokkal arra biztatni a szülőket, hogy beszélgessenek a gyerekeikkel azokról a netes kérdésekről is, amelyekre nincs egyszerű válasz. A Gyerekaneten többek között bemutatja a népszerű közösségi médiaoldalakat az Ask.fm-től a YouTube-ig, a netes fenyegetéseket az adathalászattól a zsarolóvírusig, a kapcsolódó önvédelmi megoldásokkal együtt, de kitér a netes randizás jelenségeire és a videojátékok világára is.

Ajánlott internetes szűrőszoftverek: 

Google Family szűrőszoftver (A Google ingyenes szűrőszoftvere)
Windows Family alkalmazás (A Windows ingyenes szűrőszoftvere)
Norton Family szűrőszoftver (Fizetős, de teljes körű védelmet nyújtó szűrőszoftver)
NMHH szűrőszoftver katalógus (Az NMHH által összegyűjtött szűrőszoftver katalógus, a teljesség igénye nélkül)

 Információs oldalak: 

Gyermekbarát internet  (Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete)
Netezz okosan program weboldal  (Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat)

Segítsen gyermekeinek, hogy megtalálja az egyensúlyt!

Családbiztonsági beállítások